Lake st. Lucia

Houw ar joe? …. Aim fain, sank joe ! ….. ant houw ar joe?

Zo moet je iedere Afrikaan begroeten. Ook al meen je er geen pest van. Een andere gewoonte is het inhalen op de weg. Je moet er voor zorgen dat je achtervolger makkelijk kan inhalen door op de vluchtstrook te rijden en als hij je gepasseerd heeft zal hij je bedanken met zijn knipperlichten. In Nederland maken ze je het leven liever zuur. Tot zover deze sociale bijles ????

Gisteravond begon het al weer te regenen maar vannacht heeft het enorm geonweerd en kwam het met 10 bakken tegelijk uit de hemel, niet normaal. Piet Paulusma had allang code paars afgegeven. Het heeft 90 milliliter geregend wat erg ongebruikelijk is voor de tijd van het jaar. Maar ze zijn er hier heel erg blij mee want het heeft al een paar jaar niet meer geregend, bij sommige aangelegenheden komt er al geen water meer uit de kraan.

De al wat oudere vrouw des huizes, Gisela, had het ontbijt maar binnen gezet want alles was drijfnat. Dankzij haar konden we toch naar onze boottrip want die was volgens de voucher om 9 uur. Dus wij vroeg op maar we waren al bang dat het gecancelled zou zijn. Dat bleek ook in eerste instantie zo te zijn. Nna een paar belletjes blijkt de trip niet om 9 uur maar om 10 uur te zijn en het ging gewoon door. Foutje van de organisatie wat overigens tot nu toe vlekkeloos verloopt. Een paar lodges hadden weer liever wat anders gezien maar dat terzijde zijde. Gisela zwaaide met haar kleinkind ons na het ontbijt hartstochtelijk uit maar moest daarna achter haar monsters (honden) aan want die waren uit het huis in de regen ontsnapt. Ik hoop dat ze ze inmiddels gevonden heeft (of eigenlijk liever niet ????)….

Ondanks de regen was de boottrip een ware belevenis. De vrouwelijke kapitein en eerste stuurvrouw met haar paars gelakte nagels bracht ons al snel naar de eerste hippo (oftewel nijlpaarden) familie over lake Lucia. Wat zijn die beesten groooootttt…. Ze wegen ongeveer 1250 kilootjes en zijn levensgevaarlijk, gevaarlijker dan een leeuw. Als je te dicht bij komt of je bent een bedreiging voor de kleine hippootjes dan vallen ze aan en bijten je dood. Voordeel is dat ze je niet opeten….. verder zagen we nog een paar crockediles. Die blijven met regen meer onder water want dan kunnen ze beter jagen. Krokodillen kunnen zo’n 2 uur onderwater blijven en aangezien de trip maar 2 uur stuurde hebben we er dus niet veel gezien…. Ze hebben in dit meer ongeveer 800 hippo’s en ruim 1000 crockediles.

Na de trip eerst ff bijkomen en op naar de kraampjes van de Afrikaanse vrouwen met hun snuisterijen. We hebben daar de hippo en de buffel gekocht voor 320 rand ipv 450 rand. Toch een mooie winst van een kleine 8 euries ????ik denk alleen dat die vrouw zich ook rot heeft gelachen…..

Na de lunch met wat goudse kaas op toast uit de spar zijn we richting onze volgende bestemming gereden. Umkhumbi Lodge voorbij Hluhluwe. De kortste rit van onze vakantie, 110 km. Dus lekker op ons gemakkie en tussendoor nog wat leuke plaatjes schieten van koeien en mensen die langs de weg lopen, ook al wordt er 120 km/h gereden. Het meissie heeft geen goed gevoel bij deze lodge en aangezien ze dat gevoel ook had bij Underberg ging het vriendje ook twijfelen. Er stond al geen adres in de roadmap maar een routebeschrijving. We moesten door het stadje hluhluwe en dan waren we er bijna. Alleen is bijna in dit land nog een kilometer of 30. Eindelijk kwamen we dan toch aan, althans bij een hek. Daarnaast moesten we over een zandweggetje naar de receptie. Die lag weer een kilometer verder wat in dit zand met die regen erg drassig was. Maar door de stuurmanskunst van het vriendje kwamen we veilig aan ????.

Het vrouwtje had het dit keer niet bij het juiste eind want de lodge is eigenlijk super leuk. Groot met een veranda, midden in het bos. Met niets of niemand om je heen, ja 2 van die monsters liepen hier vrij rond, die ook tegen je opspringen. Waar is de opvoeding van die beesten…. Deze lodge is een lodge zoals die in Afrika moet zijn. Savonds ook super romantisch ???? buiten in de natuur, een stoofpotje voor het vriendje en een gevulde paprika met rijst voor het meissie. Als nagerecht een zelf gemaakt chocolade cake met lichte room. ????.

Nu weer gauw slapen want morgen weer een game drive... wilde beesten spotten. Om 6 uur gaat ’t wekkertje…. ’t Wordt steeds vroeger ????.

Tot morgen en een kus van ons!

Reacties

Reacties

Corine

Jammer van de regen maar ik denk niet dat het jullie pret drukt

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!