The very Old Hatchery

Hoi allemaal,

Hoe gaat het met jullie op al jullie vakantiebestemmingen of heerlijk thuis?? Hier gaat het nog steeds prima!! Vanmorgen op tijd eruit want de langste rit van de hele reis stond op het programma , ongeveer 500km. In Nederland weet je dan ongeveer hoe lang je erover doet, in Afrika ligt dat anders. Ook moesten we door het stadje mthataha, deze plaats/route staat niet echt als vakantieoord bekend dus we wilden daar wel op tijd veilig doorheen rijden. Na een extra uitgebreid ontbijt, we hebben ons lekker volgestouwd zullenwemaarzegguh, reden we 7.45 weg van het zo mooie zee oord crawford beach. Alhoewel het licht regende, iets wat de komende dagen wordt opgegeven helaas, lonkte het asfalt. De omgeving kenmerkte zich door een kronkelende best goede weg door de bergen, uitzicht op Townships en een soort prairie achtige bergen zonder bomen. We blijven ons verbazen over het feit dat er ten alle tijden en op de meest verlaten plaatsen mensen langs de snelweg lopen. Ze liften, ze hebben allerlei spullen op hun hoofd, ook kinderen lopen gewoon langs de weg waarbij auto’s met een snelheid van 120km per uur voorbij sjeezen, ook koeien geiten en zelfs ezels grazen naast de eeg echt het blijft bizar! De plaatsen die we passeren zijn ook een bezienswaardigheid. De straten zijn gevuld met mensen, heeel veel mensen…ze hebben altijd gigantische tassen bij zich, in de hand of op hun hoofd, verder zijn er overal kraampjes, stalletjes, tentjes, winkels en vooral veel taxi’s en auto’s! De deur gaat overigens wel even op slot dan….het rijden gaat ons overigens goed af, we moeten vast weer wennen om rechts te rijden als we weer terug zijn.

Eindelijk bereikten we rond 2 uur plaats van bestemming, Underberg. Dit plaatsje ligt op grote hoogte tegen de Drakensberg aan. Morgen staat daarom ook een trip naar de hoogste pas van Zuid Afrika op het programma, de sani pass. We steken dan ook de grens over naar Lesotho dus de paspoorten moeten mee. Na een weg in the middle of nowhere van zo’n 6km kwamen we bij onze cottage aan, The Old Hatchery. Nou heb ik een slechte ervaring met een “cottage “ en zeker met de naam old erin….Maar ach laten we er voor gaan, toch??!! We parkeerden op een uitzichtloze setting maar opgetogen omdat de reis zo goed verlopen was togen we naar de receptie. We kwamen in een betonnen setting, zonder sfeer (dat woord moet hier nog worden uitgevonden) en overal was het net niet! Niet net niet maar helemaal niet!! (En dan zeg ik het nog leuk). Het meisje bij de receptie wees ergens in de verte naar de cottage we kregen de sleutel en succes er mee!! We zagen een soort aftands gebouw staan waar je nog niet dood gevonden wil worden en dachten dat is het zeker niet! Maar surprise, surprise…dit was het wel!! Na het zoeken van kamer nummer 4 (met je neus dicht want het stonk er naar chemische troep) vonden we onze kamer. Het moet gezegd, hij was groot, en daarmee is alles verteld. We gaan maar niet uitbreiden over hoe smoezelig het was….vul dat zelf maar in….Maar geloof me…dat was het….Toen zoeken naar een plekje waar we misschien wat konden drinken….nou bij het uitzichtloze huis kon dat niet…alleen maar riolering en andere troep…je mocht zelfs niet te hard lopen want dan konden de buren van nummer 1 onder ons er last van hebben… toen terug naar de receptie en gevraagd of ze een beter alternatief hadden…dat was er niet…alles zat vol!!??? Niet te geloven….Na een biertje (die we overigens nog niet betaald hebben) gingen we maar op pad naar iets leuks in het stadje….nou niks te vinden op een soort van pub in het nabijgelegen plaatsje Himeville…..super leuk….was ook een hotel,….en ja jullie snappen het al…dit werd een optie aangezien ik anders liever in de auto zou gaan slapen….helaaaasss…we konden er maar 1 nachtje logeren en dus geen optie…..na een grote pint bier had het vriendje geïnformeerd naar andere mogelijkheden en een paar km verder kwamen we bij moorcroft manor….mooi, schoon en gewoon gezellig!! Dus gedaan! Lang verhaal kort….Terug naar die armoedige troep…tassen opgehaald…uitgecheckt (kregen nog de vraag wat ze er dan aan zouden kunnen doen om het naar onze zin te maken…wat dacht je van een complete verbouwing ??) En op naar een heerlijke slaapplaats…ook nog even een klein wasjes gedaan en daarna echt zaaaalig en teveel gegeten….nu aan de open haard en straks lekker slapen….

trusten allemaal….xxx

Reacties

Reacties

Ma

Ja zeg groot gelijk dat je niet in die griebus bent gebleven. Gelukkig dat jullie een goed alternatief hebben gevonden. Maar al met al nog steeds een geweldige reis

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!