Afzien in Zuurberg Inn....

Goeiemore,

Gisterenavond hebben 2 jonge mensen ontmoet uit Zoetermeer. Dus ons verslag is een beetje vertraagd.

De dag begon zoals vanouds met een heerlijk ontbijtje van de oude dame met jas. Vandaag is weer een reisdag en we wilden dit keer een beetje op tijd bij de bestemming zijn. Dus wij opgestaan om half 7, blijkt het ontbijt pas te starten om 8 uur ????. Om half 9 zaten we in de auto, eerst nog even tanken en daarna op weg een kleine 400km naar Zuurberg Mountain Inn, ergens in het Addo Nationale Park. Dit park staat bekend als olifanten park. Voordat we vertrokken had nog wel even iemand vannacht door onze autoruiten gekeken…. Maar we hadden alles er uit gehaald.

De weg loopt langs de kust en je gaat er van de West Kaap naar de Oost Kaap. Beetje vreemd want we gaan van Zuid naar Noord... Onderweg gebeurde niet veel, langs heeeeele lange rechte wegen. Het rare is dat er veel mensen staan te liften en steken dan een biljet op omdat ze er voor willen betalen. Soms lopen r ook gewoon mensen langs de weg, ongeveer 100 km van de bewoonde wereld. Misschien hebben ze wel vlink gezopen en weten de weg niet meer….

Zo’n 50 km voor de bestemming ligt Port Elizabeth aan de kust en wij dachten daar lekker een verkoeling te gaan halen. Het blijkt een grote stink stad te zijn met veel industrie en een zeehaven. Maar met een beetje geduld is er ook een boulevard met strand met de sharkpier ala scheveningen. Er wordt daar veel gesurft langs de hele kust die zo’n 3000km lang is geloof ik, met mooie hoge golven. Rond 12uur hebben we wat gedronken op een terras, wijntje voor haar en een warme witte chocolade melk voor hem. (Hij had nl. Hoofdpijn….) Wie heeft dat wel eens op ?? Witte warme choco!!?? We namen niks te eten en daar was de bedienende truus niet helemaal blij mee. Dit kon onze pret niet drukken met een heerlijk zonnetje op een balkon met uitzicht op zee… ????

We besloten daarna verder te gaan maar eerst maar even geld pinnen. Terug naar de hoofdweg, zit er een man midden op de weg. De man had een enorme grote uitstekend bot op zijn gezicht Bizar! Volgens ons was hij ook in een andere wereld …. Met onze tomtom reden we zo de stad uit naar de R335. Ook hier weer enorme grote Townships. Onderweg hier geen wineyards maar wel sinaasappelbomen. Na 40 km moesten we nog 16km naar ons resort over een soort gravel weg. Enige bezorgdheid ging uit naar de bandjes. En ook in the middle of nowhere.. dus een lekke band wilden we liever niet …. En ook enige verbazing ging uit naar Christian onze reisorganisator van AfrikaPlus. Hoe kon ie ons nou in dit godvergeten gebergte achter laten. Het Addo elegant park lag zelfs op de trugweg. Daar gaan we onze game drive houden. Dus morgen weer 16 km trug en dan weer 16 km trug naar het resort want we blijven r nog een nachie.

Rond 3 uur kwamen we aan bij een plek die deed denken aan Dallas maar de vrouw des huizes was meer Christel van Dynastie... voor de wat jongere lezers, dit waren 2 oneindige Amerikaanse soaps waar iedereen naar keek. Wat ons wel opvalt in Afrika is dat alle resorts lodges restaurants etc altijd worden beheerd door blanken en het personeel altijd de donkere mensen zijn ????

Het complex met allemaal gekleurde huisjes ziet er super mooi uit. ( dus toch maar een complimenyje voor de reisorganisator…) Er heerst hier een hele relaxte sfeer. Er is een zwembad en een spa. Er lopen ook aapjes rond, dus gaan we niet ons wasgoed buiten hangen. De eigenaar en manager komt al gauw een praatje maken. Echt zo’n grote Afrikaanse man zoals je ze ziet bij het rugby. Wel een defender …. Maar enorm gastvrij. Er blijkt nog een stel te zitten dus zijn we met 4 gasten in dit grote resort en loopt er ongeveer een man of 20 rond aan personeel, we worden dus verwend!. In de zomer zal ’t hier wel erg druk zijn.

Conclusie erg vervelend allemaal….???? Morgen staat een game drive op het programma en gaan we het echte afrika zien (hopelijk)! Vanuit een zonnig en gelukkig waren warmer afrika….totsiens!!

Reacties

Reacties

Marijke en oma Mien

Net in de tuin in de schaduw alle verhalen gelezen. Heel bijzonder. Oma: nog heel veel plezier en doe voorzichtig. Xx

Corine

En hopelijk mooie foto's gemaakt????!

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!