Knysna is very nice!

Ha allemaal!

Hoe is het met jullie? We vinden het superleuk om de reacties te lezen…dankie ? Ook vandaag zijn we gestart met een gezond en enorm uitgebreid ontbijt. De wat oudere bediende had het blijkbaar koud want ze liep met haar jas aan te bedienen en ze gooide nog maar eens wat hout in de open haard…..

Knysna is een stadje aan de indische oceaan met mooie huizen met een fantastisch uitzicht. Voor 180.000 euro kun je zo,nu huis kopen met 3 slaapkamers, 3 badkamers en 2 garage. Dus we twijfelen nog.,.. knysna betekent letterlijk stad van bomen waarmee de huizen worden bedoeld die op houten palen staan.

Met een goed gevuld buikje trokken we richting the Waterfront voor onze trip naar de featherbed reserve. Dit bevindt zich op de rechterkop (heads zoals ze hier bekend staan). De heads zijn de bergtoppen met tussendoor de opening naar zee. Door deze smalle opening zijn 50 schepen gezonken. Na een beetje zoeken kwamen we bij een oude boot en kregen we zelfs boardingpassen mee. Er was alleen geen eten aan boord. We kregen zelfs een bandje a la turkije om onze pols….het moet niet gekker worden….de boot was half vol dus prima! Na een boottochtje van ongeveer een half uur over het meer, met veel uitleg over de omgeving meerden we aan…daarna met een grote 4w4 met daarachter 3 jeepkarren de berg op…echt super mooi…eenmaal boven moesten we ruim 2 kilometer afdalen….Een makkelijke na de beklimming van de tafelberg! Geloof me!...het moet gezegd de tocht was adembenemend…heel divers qua natuur en de rust!! Daar droom je alleen maar van in Bergschenhoek…featherbed betekent trouwens…een bed van veren…(echt waar ????) en herinnert aan de eerste vissers die daar aanlegden. Die vonden de plek zo geweldig alsof je op een bed met veren ligt, daarom …afijn, we dwalen af…eenmaal beneden kregen we een lekkere lunch…. Met heerlijk Ostrich… oftewel een soort gehakt van de struisvogel, en het welverdiende biertje…de boottocht terug brachten we door onder de warmte van het zonnetje….Want het moet gezegd het is hier winter (vandaag zo’n 15 graden)!! Voor onze begrippen lekker voorjaar maar hier zie je iedereen met dikke jas en nog dikkere muts…onbegrijpelijk! Toch liepen we nog met wat dooie vingers en tenen op dus aan wal hebben we heerlijke opgewarmd met natuurlijk een glaasje wijn en de zon…

Aangezien de winter het juiste moment is om walvissen te spotten konden we dat niet aan onze neus voorbij laten gaan dus een uurtje later zwemvesten aan en in de supersnelle boot richting de indische oceaan….wat ze over de heads hadden verteld was geen onzin. In de smalle doorgang is een enorm wilde zee met meters hoge golven. Maar echt in 1 woord geweldig!!! De boottocht (tja, ze houdt niet van walibi maar na deze boottocht kan ze alles aan ????) , de uitzichten…(s ochtends uitzicht op de indische oceaan een s middags er midden in)…en als toetje super grote walvissen, wel 2 stuks en echt groooootttt!!...Ze laten een soort footprint achter waardoor een beetje kan inschatten waar ze weer boven water komen….we moesten er wel heel ver van de kust voor varen en de contactgegevens pilot aan wal gaf aan waar de walvissen waren. We moesten zelf ook goed uitkijken ken en ja ons meissie zag de eerste maar helaas een kokmeeuw. Onze kapitein had er zin in dus na de whales op naar de dolfijnen….dit was echt zo supertof!! Het was een groep van ongeveer 30 kleine en grotere dolfijnen…ze zwemmen met de boot mee…dus als we wat langzamer gingen pasten zij het tempo aan….Ze kunnen heel snel zwemmen…wel 8 knopen….Na een spectaculair ritje terug naar het haventje waren we ondertussen blij maar vernikkeld tot op het bot…we besloten daarom maar een lekker glaasje rode wijn te drinken en na het eten van een pizza van een echte Italiaan gingen we terug naar basecamp…daar hadden we nog wel een hete douche nodig om echt warm te worden… Ons eerste doel van de reis is bereikt, nl van de big seven hebben we de whale gezien.

.strakjes lekker slapen en morgen gezond weer op…dan staat ons een rit te wachten naar port Elizabeth.....nu al weer zin in…..ciao!!

Reacties

Reacties

Corine

Jullie 1e week zit er op! Geniet van de komende weken!

Anja

Geweldige ervaringen! Wat is er toch veel te ontdekken nog van de wereld. T kan best gekker wat de kleding van de plaatselijke bevolking betreft.. Eigenlijk dragen sommigen hier dezelfde kledij, winterjas, en handschoenen.. En dat bij 38 graden.. Ook een soort vleeskleurige sok waarmee je ook in teenslippers kan.. Wat bij jullie ontbreekt denk is de mondkap.. Heel normaal hier. Niet eens echt voor de smok.. Maar de lady's willen hier niet bruin worden van de zon. Dus lekker dik ingepakt op de scooter. Je moet wr wat voor over hebben! ;-) plesier nog! Xxx

Marijke

Onwijs leuk om alle avonturen te lezen en.......doe je toch dingen war je van gedroomd hebt!!
Heel veel plezier de komende week!
P.s. Heb de reisverslagen tot dusver geprint en ook oma Mien geniet ervan!!

Ma

Wat een avontuur weer walvissen gezien en dolfijnen,elke dag weer een niieuwe belevenis.nou genieten maar hoor:voor je het weet zit je weer op weg naar huis. Wij zitten weer een beetje in de zenuwen: overmorgen heb ik weer een darmonderzoek. Morgen beginnen met die rotzooi drinken 4 liter!!! Maar ja alles gaat voorbij dus dit ook. Nou geniet ze verder en we horen het wel weer doei...

Frans

Fantastisch hoor!!!
Jullie schrijven zo leuk dat we het zelf ook beleven de hele reis.
vooral de walvissen en dolfijnen geweldig!
Ik kijk nu al uit naar jullie komende verhalen
Geniet ervan!!

Marcel Pronk

Wat onwijs gaaf om jullie avonturen te lezen, Blijf vooral door schrijven want ik ben nu al enorm fan van jullie verhalen. Hopelijk krijg ik mijn man ook eens zover om zoiets te ondernemen hihi.

Jan

Zit helemaal in t verhaal en dat tijdens m'n werk, Rene je ken lekker schrijven hoor....TOP!!

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!