via Sani pass naar Lesotho

Hallo again,

Vandaag een druk dagje naar het koningsstaatje Lesotho via de wereld beroemde Sani Pass. Wekker gezet om 6 uur 30…. Net als thuis ????. Het weervrouwtje (Joke) voorspelde een regenachtige dag ….dus dat zal wel niks worden. We stonden in ieder geval op met 0 graden Celsius en een dicht mist. Eerst maar even ontbijten en off we go…. We hebben wel voor het eerst kennis gemaakt met de herfst/winter hier….mooi !!!

Voor de trip moesten we eerst trug naar het oude complex en daar werden we opgehaald door onze guide. Weer een joviale kerel die de hele dag grapjes probeert te maken. Beter dat dan een oude zuurpruim want die zijn er ook hier. Onderweg moesten we nog een gezin ophalen. Dat gezin bestond uit een vader uit Frankrijk met zijn Argentijnse vrouw en 2 kinderen geboren in Brazilië en de US. En ze praten engels Frans en Spaans door elkaar. Best bijzonder.

Met een echte oude landrover gingen we op weg en het weervrouwtje zat er flink naast. Het uitzicht werd steeds mooier en het weer steeds beter. Uiteindelijk kregen we een stralende zon….????. It’s our lucky day. Na 500 meter waar we overigens 1,5 uur over deden was er de grens controle van Lesotho. Gewoon weer ouderwets in de rij gaan staan voor 2 stempels. En daarna weer door. Nog 500 meter verder was onze lunchafspraak. Boven aan de top op ongeveer 2874 meter. Hoger dan konigsleiten…. De uitzichten zijn weer adembenemend mooi en ook zo verschillend.

Sani betekent niemand, want je bent hier in nomansland. Dit was vroeger een pad waar de mensen uit Lesotho naar Zuid-Afrika gingen op zoek naar werk want ze hadden niks. Dus ze waren nobody. De voorvader van onze guide kwam ook uit Lesotho en dus wist hij er alles over te vertellen.

Back tot business... de lunch was great in de letterlijke zin van het woord met een Amerikaanse hamburger. ’t Meissie moest het doen met een tosti maar met patattekes… Na de lunch door naar een dorpje in Lesotho. Werkelijk weer in the middle of ….. 5 ronde krotten boven op de hoge kale vlakten waarvan er 2 als ruïnes erbij stonden. In 1 ervan krijgen we een rondleiding ????. Een andere gids vertelt over hoe Lesotho jongetjes man worden. Daar kunnen onze jongetjes nog wel wat van leren…. Hij vertelt over het hele bestaan van de soort Neanderthalers van deze tijd. Dat vertellen we jullie wel als we weer thuis zijn.

Om stipt 4 uur waren we weer bij onze oorspronkelijke verblijfplaats. Gauw de auto in en weg hier…. Op naar de pub van gisteren. Voor hem een lekker Afrikaans biertje en voor haar n Afrikaanse wijntje. Samen met wat locals hebben we naar de Lions tegen de Crusadors gekeken. Spannende pot gewonnen door de thuisploeg. De fans waren er wel blij mee. Het gaat hier natuurlijk over rugby zoals jullie wel weten…. ????.

Back to our home, ff in bad en daarna ready for dinner. Het eten hier in deze manor is vurukkuluk. Herman zou ze hiervoor een gouden medaille geven. Echt top!! Dit benadert hier de 5 sterren! Met alles erop en eraan betaal je hier 541 rand is iets meer dan 34 euro voor 2 personen. Wisselkoers is dan 6,37 per 100 rand.

We gaan nu weer lekker slapen in onze kingsize bed.. vannacht verwachten ze hier 5 graden vorst en mogelijk gaat het hier sneeuwen. Dus we kruipen lekker dicht tegen elkaar aan…..

Tot zo ver koffietijd…. Tot morgen naar de volgende bestemming.

Btw we hebben in Lesotho een handgemaakte pop voor Leyah gekocht. Echt super!

Reacties

Reacties

Marijke

Eindelijk weer redelijk wifi in Canada. Het blijft leuk jullie verhalen te lezen!

pa en ma

Fantastisch, prachtig, grandioos, geweldig, ideaal . . .
Ik ben bijna door m'n superlatieven heen meer ze zijn nog steeds van toepassing op jullie belevenissen.
Kijken alweer uit naar de volgende verhaen en foto's

jan

wat een trip!! Zo gaaf om het te volgen..
nog paar dagen genieten skatjes...voor ons is t morgen gewoon weer saaie maandag!!...

Alette

We zijn weer "bijgelezen". Wat een geweldige reis maken jullie zeg. Wat een afwisseling.
Hoeveel foto's zijn er inmiddels al gemaakt? Heeeel veel denk ik.
Geniet nog maar fijn verder!
Groetjes !

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!